Arbejdsliv og levned

Danske dyr og planter under pres. Dagbog fra havforskningsskibet DANA. På sporet af ålens gåde. Forskerliv på Arktisk Station i Grønland. Intelligente net skåner fiskene.

Jeg har siden august 2006 været nyhedsredaktør og pressemedarbejder/fotograf hos DTU Aqua (tidligere Danmarks Fiskeriundersøgelser), hvor jeg så ofte som muligt tager med biologerne i felten med kamera og vandfast blyant.

Jeg skriver nyheder til web, artikler til tryk, fotograferer og fodrer relevante journalister på dagblade og specialblade med informationer om potentielle historier inden for vores områder -  fiskeri, akvakultur, havøkologi og klima.

Jeg er på barsel frem til sensommeren 2010.

Min baggrund:
Jeg har i en årrække været fast freelancer for Samvirke, og har også skrevet for en lang række ander magasiner og aviser - bl.a. Information, Politiken, Eurowoman og MS' blad Kontakt. 

Mine skriverier tager oftest udgangspunkt i spændende forskning eller ny viden - som i artikler i Samvirke om  "Kunsten at oversætte", "Kvindelige fangstmænd på Svalbard", "White-hat hackere", "Klassisk musik på originale instrumenter" og "Invasive arter i dansk natur".

Fra 2001-2006 arbejdede jeg som journalist og fotograf i DM - fagforening for højtuddannede. Jeg skrev og fotograferede bl.a. et temanummer af Magisterbladet om akademikere i Grønland. Jeg har også været nyhedsbrevsredaktør, redaktionssekretær på et afdelingsblad og lavet pressearbejde og pjecer.

Min særlige interesse for nettet fik jeg, da jeg arbejdede som kommunikatør i it-branchen fra 1999 til 2001. Interessen har aldrig sluppet mig siden. Jeg har løbende videreuddannet mig som fotograf, blandt andet på Journalisthøjskolens Diplomkursus i fotojournalistisk.

Uddannelse:
Jeg er oprindeligt cand.mag. i Moderne Kultur og Kulturformidling fra Københavns Universitet (1998) og har Den Journalistiske Tillægsuddannelse fra DJH (1995). Jeg har desuden læst journalistisk i Barcelona og kunsthistorie i Toronto. I Toronto har jeg også været i praktik ved CBC Radio og arbejdet som fundraiser for PEN Canada. Det er også derfor, at jeg ved ubrugeligt meget om engelsk-canadisk kunst, identitet og nationalisme i 1920'erne.

Jeg er medlem af Danske Videnskabsjournalister (DV). I 2007 modtog jeg DVs Rejselegat, som jeg brugte til at besøge redaktionen bag den norske forskningsformidlingsportal forskning.no.

Bjergliv:
I min fritid drager jeg gerne på farten med rygsæk og steigeisen i alverdens bjergegne. Jeg bor med udsigt over mark og eng i en lille flække ved Frederikssund, Snostrup, med min mand og vores rødhårede datter.

 

Line Reeh © 2010 • line @ linereeh.dk

www.linereeh.dk